Välkomna tillbaka efter lovet!

Då startar vi upp en 8 veckors period fram till jullovet. Det står mycket på programmet och vi ser fram emot allt vi ska hinna med.

På torsdag denna vecka avslutar vi religion med delprov 2. Eleverna läser s. 106-115 samt häftet med tillhörande anteckningar. Vi cyklar också till biblioteket för sista gången på torsdag (då tiden inte räcker till för flera besök). Eleverna har fått lånerutiner och vi hoppas att de fortsätter åka till biblioteket på sin fritid. Att läsa varje dag är viktigt eftersom läsförståelsen är en stor del av skolans arbete.

Från och med måndag påbörjar vi de muntliga nationella proven i engelska. Veckan efter är det dags för svenska och så avslutar vi med matematik veckan därpå.

Vi planerar en miljötemadag (4-6) v. 46 eller v. 47. Temat är PLAST. Vi julpysslar också en dag i december. Eleverna kommer att ha Dash and Dot– programmering med Simon inkommande vecka. Det blir vid två tillfällen.

Eleverna påbörjar sina muntliga föredrag i svenska nu på torsdag. De har valt vilka dagar de har föredrag. Alla ska vara klara nästa fredag (se tidigare blogg-inlägg). Har eleven varit sjuk eller frånvarande är det nästa veckas tisdag som gäller, då finns det lediga tider.

Här kommer en preliminär provlista:

v.46 fredag Veckans ord 11,12 och 13

v. 47 Engelskaprov s. 102-105 samt alla papper i plastfickan

v. 48 Norden prov

v. 49 Matteprov 2 samt tabellprov

v. 50 Större förhör i historia

Till detta kommer läxa i hemkunskap, språkprov och andra uppgifter från de praktiska ämnena. Glöm inte att kontakta lärarna i de praktiska ämnena v. 48. Vi återkommer med maillista.

Heja 6b! Vi fixar detta som vanligt=).

Mia med kolleger

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *