Inför vecka 5

Här kommer uppgifter som bör vara klara nästa vecka:

Tisdag: Läsförståelsen, Pappa polis, kapitel 4-6. Eleverna skriver svar på alla frågorna på de randiga pappret. Tänk på meningsbyggnaden och svara så fullständigt som möjligt.

Fredag: Engelskaprov: Preteritum: -ed ex. played: Ett litet drillpapper och två övningspapper. Pluralis: Ett dubbelt papper och ett ordpapper. Verb: Ett papper. Alla papper finns i en grön plastficka.

Vi får också gratulera klassen till att de fått ihop 16.000 digipulspoäng och får därmed besöka en utställning i hallen vid handelsplatsen och besöka IKEA museum. Detta gör vi onsdagen den 9 mars. Eleverna fortsätter samla poäng. De leker olika lekar på matrasten. Olika elevgrupper leder lekarna. De lär sig grunderna i snurrbugg utan att röra vid varandra, de promenerar och har idrott.

I övriga ämnen jobbar vi med: Djur i fjällen, ekonomi, geometri, veckans ord, skriver en artikel om Kråkslottsäventyret, engelskauppsats, pronomen i engelska. Vi har också rest till Nordamerika, där vi kommer att vara en par veckor. Många elever var borta i klassen förra veckan, få är borta denna vecka. Heja 5b!

Ett par elever har bokat vecka för sitt intresseföredrag. Det är kul!

Utvecklingssamtalen är igång.

Mia med kolleger

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *