Sista veckans aktiviteter.

Det går fort nu på slutet. Matten avslutas för terminen med geometri och cirkeln. Det nya kapitlet månghörningar startar vi upp med i januari 11/1 närmare bestämt.

I svenska skriver eleverna de sista kapitlen i Kråkslottet och i januari skriver de en artikel som återberättar berättelsen de har skapat. VO 13 jobbar vi med som sista veckans ord för denna termin. Vi besökte biblioteket igår och eleverna blev bjudna på glass! Nästa besök är 12/1.

I engelska har vi gjort en läsförståelse i par. Eleverna har också fått sina torsdagsgrupper inför våren. Då kommer innehållet att vara förutom förståelse och samtal även grammatik. Vi har skrivit mycket i svenska denna termin. Under våren ska det produceras texter i engelska.

I NO har vi startat upp kapitlet om naturen i fjällen. Under januari skriver eleverna en faktatext om ett djur i fjällen. Simon programmerade med eleverna idag igen. Det gick jättebra och microbit är ett bra redskap för inlärning av blockprogrammering. Tack Simon! Ellinor har blandat färger i kemi som eleverna använde när de målade julmotiv.

I SO reste vi till Sydamerika för att förflytta oss till Nordamerika i januari.

Luciabilder:

Detta bildspel kräver JavaScript.

Microbit:

Detta bildspel kräver JavaScript.

Pyssel:

Detta bildspel kräver JavaScript.

Nästa vecka är det film-mys på måndag (filmfika med).

På tisdag är det frågesport och fika och eleverna går hem efter lunch!

Mia diktar traditionsenligt:

Midvinternattens köld är hård

Glad fjärde advent!

/Mia med kolleger

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.