V. 43 och v. 45 samt utvärdering av utvecklingssamtalen ht 2020.

Denna länk är utvärderingen av utvecklingssamtalen för 4b. Stort tack alla föräldrar och elever för fina samtal! Läs och begrunda=): Hej

För en stund sedan avslutade vi en aktiv dag med Indras lek, Den vita stenen. Alla elever var engagerade och trötta efter allt springande. Som sagt så fortsätter vi med gamla lekar tills alla har haft en lek. Innan jul ska alla skriva en instruktion om leken de presenterat. Då övar vi även på den texttypen.

Eleverna har också fortsatt med kemi, renat vatten och skrivit en labbrapport. Fantastiskt fokus hela uppgiften. Efter lovet handlar det fortsättningsvis om vatten, ytspänning och vattnets former. I religion lär sig eleverna om kristendomen. Idag skrev de en ordförklaringslista och läste om ett besök i ett kristet hem.

I matematik avslutar vi prioriteringsregelns problemlösningsuppgifter i morgon. Efter lovet är det uppställning av multiplikation som gäller. Vi börjar med det efter lovet. Eleverna får också förbereda sig för det sista tabellförhöret 10-12 vecka 46. I svenska har vi jobbat med läsning och läsförståelse. Efter lovet är det dags att skriva en egen berättelse. Man förbereder texten med att planera huvudpersoner, miljöer, en röd tråd och ett bra slut.

I engelska går vi in i ett nytt skede, Storyline. Eleverna är då indelade i familjer. De väljer en person de önskar vara och är den familjemedlemmen resten av terminen. I projektet tränar elever att samtala på engelska, skriva på engelska, delta i engelska dialoger och framträda med samtliga arbeten. Allt man gör hängs upp på en vägg i klassen. Det kan vara familjens hus, husdjur mm. En lektion i veckan jobbar vi med Magic som vanligt.

Glöm inte att ta med fika på fredag denna vecka. Då blir det filmfest=)

Här är datum att komma ihåg:

Vecka 46: tabell 10-12

Engelskaprov: 25/11

Besök i kyrkan för att lära sig om kyrkorummet: 7/12

Tabellprov: 8/12

Matteprov: 9/12

Julpyssel: 21/12

Simningen fortsätter tisdag och torsdag fram till v. 48.

Ha ett fint höstlov!

 

 

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *