Veckan som gått och veckan som kommer

Eleverna har fått sina studentlitteraturinloggningar och kan nu lyssna på engelska läxan samt träna orden på datorn även hemma (se läxhäftet). Denna vecka har eleverna haft uppgifter där de tränar på att ställa frågor och svara på engelska. Vi jobbar med stycket Online i boken.

I matematik går det undan och de elever som har varit sjuka bör räkna ikapp under helgen. Just nu räknar vi kapitlet produkt och kvot. Vi tar in matte-laborering under lektionerna för att öka förståelsen och kreativiteten.

Veckans ord är nytt inslag för detta läsår. Det är tolv utvalda ord som eleverna övar i skolan för att sedan träna hemma och ha som läxa. Varannan fredag har eleverna veckans ord och varannan vecka läser de Snögrottan och svarar på frågor om innehållet i boken. Frågorna finns på teams under svenska fliken.

I NO fortsätter arbetet med skogen och i SO jobbar eleverna med vikingatiden.

Vi har fått svar på frågan om simskola för årskurs 4. Den kommer att gå av stapeln veckorna 42-48 tisdagar och torsdagar. Mera information kommer senare.

Datum att notera:

Skoljoggen 17/9 (se idrotten bloggar)

vecka 39: Föräldrainfo läggs ut

vecka 40: Utvecklingssamtalen påbörjas

Matematikprov kap 1: 25/9

Utflykt till södra Möckeln: 1/10 (mera info kommer senare)

Biologiprov (skogen): 6/10

Tack Hilding för dina lekar. Nästa vecka blir det Malkolm och Lukas som är lekledare.

Trevlig helg!

Mia och team 4

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *