Hurra, klass 6b har fått beröm tre gånger samma dag!

Som bekant besökte vi kommunhuset idag. Eleverna fick träffa ett par politiker som berättade om sitt arbete. Vi önskade få höra om vad som händer efter att medborgarna har lagt sina röster efter kommun-, region- och riksdagsval. De berättade hur det går till. Vi fick också höra om vilka ansvarsområden kommunen har, vad de är stolta över och vad de önskar utveckla i en snar framtid. 6b skötte sig mycket bra och fick beröm för att de är en så trevlig klass.

När vi hade promenerat tillbaka till skolan var det dags att ta emot en social mentor från högstadiet. Hon berättade om den ökade friheten, det ökade ansvaret och skolans regler. Vi fick också veta om hur ett schema kan se ut, mobil-regler, matsalen, rastaktiviteter och att det blir nio klasser med 200 elever i årskurs 7. Vår sociala mentor tyckte att eleverna skötte sig mycket bra.

Det tredje berömmet kom från slöjden. Båda slöjdlärarna ser en klar förbättring i 6b:s engagemang. Speciellt Annika sade att det var roligt att sluta måndagarna med 6b:s elever.

Vi är på gång!

Vecka 9 har eleverna prov på s. 107 (verb) i engelskaboken.

Vecka 10 har de engelska prov på bla kroppsdelar, komparera adjektiv samt klockan.

Vecka 11 har de engelskaprov på s. 108 (verb) i engelskaboken.

Ja, vi laddar inför nationella prov i engelska=).

Glöm inte den frivilliga läxan i matte (lila häftet).

Ha ett riktigt skönt sportlov!

Mia med kolleger

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *