Hurra nu är vi i gång!

Här testar vi vår belöning från Mot nya höjder. Eleverna fick detta teknikmaterial som ”pris” när de hade jobbat bra med temat plast. Denna termin är det vatten som är temaområde.

Hur börjar vi terminen?

Eftersom det är årskurs 6, vårterminen, finns det flera roliga saker att se fram emot. Eleverna kommer att göra studiebesök, ha temadagar (bla första hjälpen), resa på klassresa samt bjuda in er föräldrar för att berätta om era yrken. Är du intresserad av att komma och berätta om vad du jobbar med för klassen samt för 6a 0ch c (25 minuter /klass) blir jag glad om du skickar ett mail. Det finns en mall för hur man kan bygga upp sin berättelse om man känner för att använda den. Vi ordnar denna yrkesdag eftersom eleverna inte längre har prao i mellanstadiet. Vi har gjort detta två gånger tidigare och det har varit mycket lyckat. Föräldrarna får fika som tack!

yrken ikoner set, tecknad stil 4222797 - Ladda ner gratis ...

Det kommer att jobbas med nya temaområden i de olika ämnena. Vi börjar med samhällskunskap lag och rätt, efter att förhöret om stormaktstiden del två är avklarat. Då får vi besök av två kolleger som har jobbat på olika anstalter som har med temat att göra.

I NO handlar det till en början om atomer och molekyler. Efter det ger vi oss ut i rymden där eleverna lär sig om olika rymdfenomen och mera om planeterna i vårt solsystem.

I svenska repeterar vi de olika texttyperna som eleverna ska klara av att skriva v. 11 då de har nationella prov i svenska. Vi gör också ett par läsförståelser för att öva inför provet. Utöver det repeterar vi ordklasserna och går sedan igenom satsdelarna subjekt, predikat och objekt. Som vanligt har vi också veckans ord. Det är bra att läsa lite extra hemma denna period. Då är eleverna uppvärmda inför de svenska läsförståelserna.

I matematik utvärderas geometri och problemlösning innan vi byter till mattebok b. Eleverna jobbar med Tummen upp sidor hemma. Varannan vecka på torsdag går vi igenom sidorna i skolan. Det kan vara 2-3 sidor per gång. Dessa sidor är frivilliga, träning inför nationella prov.

I engelska utvärderar vi kapitel 8 vecka 3. Efter det fortsätter vi träna verbböjningar och hör- och läsförståelser. Eleverna skriver också engelska texter. Stycke 9 och 10 i boken är två stycken vi ska hinna med innan sportlovet (v. 8).

Sol på er och välkomna med i vårterminens gäng!

Carina, Simon, Liselotte, Fredrik, Rana, Ellinor och Mia

 

 

 

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *