Aktiva och kreativa elever, så kul!

Då går vi i mål med biologin. Samtliga elever redovisar sina ökendjur/växttexter för klassen. De har skrivit riktigt bra och intressanta texter. Idag började vi med fysik: Ögat och synen.

Vi avslutade också hinduismen i religion idag. Eleverna har valt att ha två förhör istället för ett prov och vi diskuterar just nu när det ska bli.

I matematik jobbar vi med ekvationer och olikheter. Båda de kapitlen samt negativa tal är stoff för nästa matteprov. De kapitlen kommer inte med i matteprovet nästa vecka (se prov-lappen i läxhäftet). Vi övar också fortsättningsvis inför muntliga nationella med de andra sexorna.

I svenska är texterna klara och nu fokuserar vi på att läsa och göra läsförståelser. Vi övar också där inför muntliga nationella med de andra sexorna.

I engelska startade vi upp resetemat igår. Elever gör bla olika drama där de reser med olika fortskaffningsmedel, köper biljetter, samtalar med personalen, beställer mat, ber om hjälp att hitta vägen, shoppar, mm. Vi har också samtalsövningar av olika slag för att ytterligare öva den muntliga engelskan.

Sol på er!

Mia med kolleger

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *