Nu är kreativiteten hög!

I onsdags besökte vi biblioteket för att låna nya böcker som klassböcker och höstlovsböcker. (Se bildspel nästa vecka.) Det gick bra att cykla så då gör vi likadant två veckor efter lovet. Läs flitigt!

I fysik har vi påbörjat att experimentera med magnetism. Vi har sju olika stationer som eleverna varvar idag och på måndag. Förhör på magnetism har de veckan innan lovet. (Se bildspel nästa vecka=).

I Kråkslottet ska eleverna välja mellan rubrikerna Stormen och Då blev vi verkligen rädda. Veckans ord tar en paus som läxa, men vi jobbar vidare med uppgifterna i skolan.

I matematik har vi avslutat bråk del 1. Eleverna önskar ha prov efter avsnittet innan vi börjar med bråk del 2. Provet blir onsdag v.43. Eleverna har fått ett papper där det står vad de ska träna på.

I historia befinner vi oss på medeltiden och har lärt oss om länderna kring Östersjön. Idag besöker en tjej oss som varit i Oceanien. Det blir spännande att få lyssna på.

Ni får hem en blankett där ni ska godkänna eller inte godkänna att ert barn får delta i en hälsoundersökning som alla 5:or deltar i. Skicka tillbaka blanketten oberoende om ni godkänner eller inte så vi vet att ni sett informationen.

19/10 Engelska ord st 6, andra delen

Författarbesök

22/10 ENGELSKA PROV

27/10 MATTE PROV

Krisberedskap med Patrik

28/10 Fysikförhör

Mimteater

Grattis om du har läst igenom allt detta. Håll med om att vi är kanon, hälsar alla i 5b.

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *