Då var det dags för lite vila igen!

Ifall någon har missat det meddelar vi här att torsdag och fredag är lediga dagar=).

Vi är nu igång med vårt bilbygge. Eleverna har planerat sina arbeten och påbörjat bygget. Det är det sista story-line-uppdraget och de kommer att visa upp sina bilar för bedömning och köra racet ”snabbast över mållinjen utan motor” på skolavslutningsdagen.

Vi jobbar vidare med engelskan i form av läs- och hörförståelser. Alla har lämnat in sina Londontexter som de får tillbaka efter lovet. De sista veckorna planerar vi in olika talövningar. I matematik har vi klarat av koordinatsystemet och inleder kapitlet med spegling denna vecka. I och med det gör vi en del av en tapetbård där motivet är symmetriskt. I svenska fortsätter vi träna stavning i veckans ord. Vi har hängt upp våra vårdikter denna vecka. Bänkböcker läses flitigt.

I NO jobbar vi, förutom med bilen, med ängen. Inkommande vecka är eleverna utomhus och undersöker blommor och insekter. Efter lovet inleder vi ett kemipass med experiment som handlar om ph-värde, vind, vatten och värme.

Eleverna leder återigen lekar där alla deltar. Detta gör vi ett par gånger i veckan.

Nästa vecka är sista läxveckan denna termin. Vi avlutar med tabellprov på tisdag och veckans ord 19 på fredag.

Ha det fint i värmen!

Mia med kolleger

 

 

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *