Nu är det bara några dagar kvar av terminen.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Vi börjar med att tacka kyrkan för det fina programmet: Vi fick lära oss om de stora högtiderna, se film, sjunga psalmer och fika. Vi blev väl mottagna av präst, kantor och kyrkvaktmästare. Stort Tack!

I samhällskunskap med Ellinor och under samtal med Fredrik handlar det mycket om gruppen. Man diskuterar hur man ska vara mot varandra och hur alla kan bidra till en god stämning. I snällkalender som vi öppnar varje dag får vi dagliga tips om hur vi kan muntra upp varandra och vara snälla mot varandra. På måndag ser vi Luciafilmen som åk 5 har gjort medan vi mumsar på lussefika.

I matematik är provet avklarat och vi fortsätter dividera i boken. I svenska och NO framför vi Djur och växter i staden, våra faktarutor, samt läser upp våra juldikter.

I engelska har varje familj fått ett husdjur att ta hand om. Det är djurskyddet som behöver hjälp med att ta hand om hemlösa djur. För att de ska få fortsätta ta hand om djuren i sina hem måste de beskriva djuret, berätta hur det bor och hur det tas om hand. De skriver detta i ett brev på engelska och skickar brevet till ansvarig på skyddshemmet. Vi övar också klockan på engelska.

På fredag och därpå följande måndag är det städning och julpyssel. På tisdag är det frågesport och film. Eleverna slutar efter lunch.

Trevlig tredje advent!

Mia med kolleger

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.