V. 47 och 48

Denna vecka har eleverna skrivit mycket, labbrapport, svenska uppsats samt engelska personbeskrivning för Storylinefiguren. De har räknat flitigt, multiplikation, samt övat begrepp i matematiken. Provstoffet för matematikprovet finns i en blå plastficka i väskan. Där står allt de ska kunna till den 8-9 december då det är matteprov. 

I engelska har vi också jobbat med en hörövning samt stycke 6 i boken. Story-line husen som de bygger i sina familjer blir klara nu på fredag. De skriver också en beskrivande text, på engelska, som beskriver huset. Nästa vecka får ni se bilder. Då läser alla familjer också upp sina engelska personbeskrivningar för klassen.

I kemi har eleverna både haft teori om luft och gjort ett experiment. Kemi avslutas med förhör på torsdag och vi går över till biologi: Djur och växter i staden. I geografi tränas kartkunskap. I geografi kommer eleverna att jobba i grupper och söka fakta med hjälp av kartboken och geografiboken inkommande vecka.

På fredag nästa vecka lämnas sista uppgifterna om Snögrottan in. Både böcker och häften  samlas in.

Simningen avslutas torsdag vecka 48!

Glöm inte engelska prov inkommande vecka onsdag!

Trevlig helg!

Mia med kolleger

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.