Veckan som gått och veckan som kommer!

Vilket gäng! Eleverna har varit så duktiga att arbeta.

I matematik har de ställt upp addition i häftet och påbörjat kapitlet med subtraktion. Eleverna kämpar med att få fina häften, dvs de använder linjal, drar marginal, skriver en siffra i varje ruta och skriver svar till sina uträkningar. Vilken lycklig lärare jag är!

I engelska har vi kommit igång med både text och arbetsbok, hörövningar och talövningar. Elevernas grundkunskaper skiljer sig ganska mycket så det gäller att tänka ut hur vi möter alla på rätt nivå. Framförallt när vi påbörjar Storyline-arbetet efter höstlovet har alla möjlighet att jobba på sin egen nivå. I svenska skriver eleverna sina trolltexter på datorn, jobbar med läsförståelse, läser Snögrottan och idag påbörjar vi arbetet med Veckans ord. I biologi är det skogen som är tema. Svampen är avklarad och nästa vecka kommer de att öva på träd och bär. Myran är också läxa. I historia har alla fått ett par och ett ämne att jobba med. Det är roligt att se hur alla tappert kämpar med att leta fakta i olika böcker som vikingarna, skriva ner det viktiga för att sedan skriva en text på datorn. Vi tackar Julia för den roliga leken och välkomnar Hilding som lekledare nästa onsdag.

Vi har en ny student, Oskar, i vårt team. Han kommer att undervisa i matematik och engelska i 4b de kommande veckorna. I övrigt ser arbetslaget ut som tidigare. Jag vill tacka alla för en jättebra skolstart. Ni är ett kanongäng!

Bra jobbat också alla föräldrar som läser bloggen och jobbar med uppgifterna på teams när eleverna är sjuka och hemma. Det är när vi hjälps åt som vi når resultat. Läxorna finns ju också på teams om eleven är sjuk på fredag då vi antecknar i läxhäftet.

Vi planerar som  bäst hur vi ska filma information för er. Det läggs upp under ett par dagar som en länk och ni kan lyssna på den viktiga information som gäller alla. Sista veckan i september börjar utvecklingssamtalen då alla barn får varsin tid då de kommer till skolan, tillsammans med er, för att få veta hur vi går vidare med arbetet med just ert barn.

Trevlig helg!

Mia och team 4

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *