Då är vi igång med skolarbetet i 4b. Eleverna jobbar på bra trots att allting är nytt, utrymmen, lärare och kompisar. Tack vare ett fantastiskt team kan vi variera undervisningen och dela gruppen i mindre grupper. Vi tillbringar också en del av tiden utomhus. Eleverna har fått i uppdrag att fråga en äldre släkting om en gammal lek som hen kan lära sina klasskompisar. Idag var det Ellen som presenterade sin lek. Nästa vecka är det Julias tur.

Eleverna har haft sina första läxförhör. Vi skriver upp läxorna i läxhäftet på fredag. Det ska finnas i röda gummibandspärmen i väskan. Då packas även läxböckerna i väskan så att eleverna kan planera hur de ska lägga upp läsningen inför förhören. Det blir tre läxor varje vecka. I skolan erbjuds läxhjälp måndag och onsdag kl. 14.20 – 15.00. Ämnet skolans val är också läxläsning detta läsår, i vår klass ledd av Fanny på torsdagar.

Är eleverna hemma från skolan ansvarar ni vårdnadshavare för att skolarbetet blir gjort. Varje vecka sätts därför upp ett arbetsschema på teams. Ni går då in på: https://www.almhult.se/link. Välj office 365 och logga in med elevens inloggningsuppgifter (finns i läxhäftet). Ni hittar en app på temas som heter 4b och väljer anteckningsbok och sedan innehållsbibliotek. Under ämnesflikarna finns uppgifterna.

Nu på tisdag åker vi i väg på cykelutfärd. Se bilaga:

Uppstartsdagar i Boastad för de nya klass 4 2020.docx ny

Prenumerera gärna på klassbloggen (se denna sida till höger). Då kan du följa våra aktiviteter och få information för att stötta ditt barn. I panelen ovan hittar du informationsbrev. Kolla gärna igenom rubrikerna och texterna.

/en glad Mia med kolleger

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *